Bank Asya 1. Ligi'nde oynanan 30. hafta karşılaşmasında, geçtiğimiz hafta küme düşmesi kesinleşen Mardinspor, sahasında Orduspor'u ağırladı. İlk yarısı 0-0 sona eren mücadelede gülen taraf, 1-0'lık skorla Orduspor oldu. Konuk ekibe 3 puanı getiren gol, 80. dakikada Gökhan'dan geldi.
Bu sonucun ardından ilk 6 için kıyasıya bir mücadele veren Orduspor, puanını 48'e yükseltip kendine avantaj sağlarken, Mardinspor 13 puanda kaldı.
Bu karşılaşmadan önce Diyarbakırspor Kulübü Asbaşkanı Abdurrahman Yakut, Mardinspor-Orduspor maçı öncesi Orduspor cephesinden bazı kişilerin Mardinsporlu futbolcuları telefonla arayarak, ahlaksız tekliflerde bulunduğu iddiasını gündeme getirmişti.Asbaşkan Yakut, bu mesajın çekilen mesajlardan sadece biri olduğuna dikkat çekerek, adli araştırmanın yapılması halinde büyük bir skandalın ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.
İŞTE OLAY YARATAN İDDİALAR:
"O.Y.:
- 5 bin YTL yeter mi ?
Mardinsporlu futbolcu:
- Anlamadım abi. Niçin ?
O.Y. :
- Borç oğlum borç, sonra verirsin
- Mardinsporlu futbolcu:
- Olmaz abi. Yeri ve zamanı değil
- Maçla ilgisi yok. Ben sizi seviyorum. Sizler benim için değerlisiniz. Seni tanıdım, aileni tanıdım. İhtiyacınız olursa söyleyin diye"
MARDİNSPOR: 0 - ORDUSPOR: 1
Stat: 21 Kasım
Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Muzaffer Kaşıkçı, Halim Dağlı
Mardinspor: Zülküf, Ali Yıldırım (Dk. 85 Matyus), Ahmet Burak, Erdal, Sabri, Azat, Koray, Onur, Hasan, Fırat, Aydemir (Dk. 75 Rıdvan)
Orduspor: Orçun, Serkan, Ercan, Gökhan (Dk. 83 Muhammet), Yiğit, Aydın, Cafer Can, Okan (Dk. 66 Cihan), Uğur Erdoğan, Ali Sakal, Emrah (Dk. 22 Mülayim)
Gol: Dk. 80 Gökhan (Orduspor)
Sarı Kartlar: Dk. 50 Onur, Dk. 73 Erdal (Mardinspor)
13.04.2008
Kaynak : Sporx.com ve AA